DJEČJI ZBOR SCARLATTINE
DJEČJI ZBOR SCARLATTINE

U jesen 2000. godine osnovan je Dječji zbor Mozartine (tada dječji zbor nižeg uzrasta Mozartine) koji danas, pod novim imenom Scarlattine okuplja djevojčice od 6 do 12 godina sa područja istočnog dijela Zagreba. Dječji zbor od osnutka je vodila Iva Majcenić, a 2007. godine ga preuzima osnivačica našeg Pjevačkog studija, Sonja Rem. Zbor njeguje klasičnu glazbu. Scarlattine su česti su gost na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima. Imale su veliki broj gostovanja na televiziji i radiju. Zbor je također nastupao uz renomirane hrvatske orkestre, osvojio brojne nagradne na državnim natjecanjima, te osim u Zagrebu održao veliki broj koncerata u drugim gradovima Hrvatske (Osijek, Dubrovnik, Vukovar i dr.), ali i u inozemstvu (Austrija, Mađarska, Švicarska, Njemačka i dr.).  Scarlattine su ponos našeg studija, a male zborašice zajedno sa svojom dirigenticom Sonjom Rem, kroz godine rada podigle su kriterije dječjeg zborskog pjevanja u našoj zemlji. U rujnu 2015.godine zbor preuzima dugogodišnja članica i suradnica našeg pjevačkog studija, Lorena Deidda. Odrastanjem, djevojčice, članice ovoga zbora, prelaze u Djevojački zbor Mozartine. Probe zbora održavaju se ponedjeljkom i srijedom od 19.15-20.45 sati, u dvorani DV Radost, Ljubijska 79a, Gornja Dubrava, Zagreb.

ZBOR MOZARTINE
 
DJEČJI ZBOR PAPANDOPULINE
DJEČJI ZBOR PAPANDOPULINE

Jedan je od dječjih zborova pjevačkog studija Mozartine, osnovan je u samom centru Zagreba, a kao i ostali dječji zborovi našeg glazbenog centra, okuplja djevojčice od 6 do 12 godina. Papandopuline (nositeljice imena velikog hrvatskog kompozitora - Borisa Papandopula) osnovane su u jesen 2009. godine. Na repertoaru njeguju klasičnu glazbu, a kroz godine djelovanja nanizale su veliki broj uspjeha nastupajući na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, ali i održavajući samostalne koncerte u Zagrebu i ostalim gradovima Hrvatske (Osijek, Karlovac, Zadar, Rabac, Grožnjan i dr.). Osim u Hrvatskoj, Papandopuline su nastupale u Austriji i Njemačkoj, a u više navrata su snimale za radijske i TV emisije. Papandopuline je od osnutka vodila Iva Majcenić, a u rujnu 2016. zbor preuzima Lorena Deidda. Odrastanjem, djevojčice, članice ovoga zbora, prelaze u Djevojački zbor Mozartine. Probe zbora održavaju se utorkom i četvrtkom od 18.40-20.10 sati, u Gundulićevoj 37, Zagreb.

 
DJEČJI ZBOR SCHUBERTINE
DJEČJI ZBOR SCHUBERTINE

Dječji zbor Schubertine osnovan je u listopadu 2010. godine, kao treći podmladak Djevojačkog zbora Mozartine. Schubertine djeluju na području Novog Zagreba i okupljaju djevojčice od 6 do 12 godina.

Na repertoaru Dječjeg zbora Schubertine nalaze se skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene dobi djece.

Zbor je kroz postojanja postigao veliki broj zapaženih nastupa u Hrvatskoj i inozemstvu, te primio brojne pohvale struke i publike.

Odrastanjem, djevojčice, članice ovoga zbora, prelaze u Djevojački zbor Mozartine. Schubertine od osnutka vodi, nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Martina Divjak. Probe zbora održavaju se ponedjeljkom i srijedom od 19.15-20.45 sati, u dvorani OŠ Ive Andrića, Milovana Kovačevića 18, Novi Zagreb.

 
DJEČJI ZBOR BACHOVINE
DJEČJI ZBOR BACHOVINE

Dječji zbor Bachovine osnovan  je u studenom 2013. godine, kao četvrti pomladak Djevojačkog zbora Mozartine. Bachovine djeluju na području zapadnog dijela grada i okupljaju djevojčice od 6 do 12 godina.

Na repertoaru Dječjeg zbora Bachovine nalaze se skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene dobi djece. Zbor je tijekom djelovanja postigao brojne zapažene nastupe u brojnim Hrvatskim gradovima i inozemstvu. 

Odrastanjem, djevojčice, članice ovoga zbora, prelaze u Djevojački zbor Mozartine. Od prosinca 2016.godine Bachovine vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Irena Curić. Probe zbora održavaju se utorkom i četvrtkom od 19.30-21.00 sati u Gimnaziji Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih pavlina 1.

 
DJEČJI ZBOR VIVALDINE
DJEČJI ZBOR VIVALDINE

Dječji zbor Vivaldine osnovan je u listopadu 2015. godine, kao peti podmladak Djevojačkog zbora Mozartine. Vivaldine djeluju na području Gajnica i okupljaju djevojčice od 6 do 12 godina iz tog dijela grada.

Na repertoaru Dječjeg zbora Vivaldine nalaze se skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene dobi djece. Zbor je tijekom djelovanja postigao brojne zapažene nastupe u brojnim Hrvatskim gradovima i inozemstvu. 

Odrastanjem, djevojčice, članice ovoga zbora, prelaze u Djevojački zbor Mozartine. Vivaldine od siječnja 2019. vodi osnivačica pjevačkog studija, Sonja Rem.

Probe zbora održavaju se utorkom i četvrtkom od 19.30-21.00 sati u Gimnaziji Lucijana Vranjanina, Trg hrvatskih pavlina 1.

 
DJEČJI ZBOR CHOPININE
DJEČJI ZBOR CHOPININE
DJEČJI ZBOR CHOPININE

Dječji zbor Chopinine osnovan je u studenom 2015. godine, kao šesti podmladak Djevojačkog zbora Mozartine. Chopinine djeluju na području Sesveta i okupljaju djevojčice od 6 do 12 godina iz tog dijela grada.

Na repertoaru Dječjeg zbora Chopinine nalaze se skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene dobi djece. Zbor je tijekom djelovanja postigao brojne zapažene nastupe u brojnim Hrvatskim gradovima i inozemstvu. 

Odrastanjem, djevojčice, članice ovoga zbora, prelaze u Djevojački zbor Mozartine. 

 
DJEVOJAČKI ZBOR RAVELINE
DJEČJI ZBOR RAVELINE

Dječji zbor Raveline osnovan je u veljači 2018. godine, kao sedmi podmladak Djevojačkog zbora Mozartine. Raveline djeluju na području Peščenice i okupljaju djevojčice od 6 do 12 godina iz tog dijela grada.

Na repertoaru Dječjeg zbora Raveline nalaze se skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene dobi djece.

Odrastanjem, djevojčice, članice ovoga zbora, prelaze u Djevojački zbor Mozartine. Raveline od jeseni 2019. vodi osnivačica pjevačkog studija Mozartine, Sonja Rem.

Probe zbora održavaju se ponedjeljkom i srijedom od 19.15-20.45 sati, u dvorani OŠ Petra Preradovića, na adresi Zapoljska 32.

 
ZBOR DJEČAKA BOYSVOICE
ZBOR DJEČAKA BOYSVOICE

Zbor dječaka BoysVoice osnovan je u listopadu 2017. godine, kao prvi dječački zbor u sklopu Pjevačkog studija Mozartine, a okuplja dječake od 6-14 godina s područja Zagreba. Zbor dječaka djeluje na području Centra, a na repertoaru zbora nalaze se prigodne klasične skladbe te pop-rock obrade.

BoysVoice vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, a ujedno i dirigentica dječjeg zbora Schubertine, Martina Divjak.

Probe zbora održavaju se utorkom i četvrtkom od 20:15-21:15 sati na adresi Gundulićeva 37.

 
DJEČJI MUSICAL ZBOR WEBBER
SHOW ZBOR MOZARTEEN

Show zbor MozarTeen nastavak je rada Musical zbora Webber koji je osnovan 2017. godine, a okuplja plesno i pjevački talentirane pjevače svih zborova Pjevačkog studija Mozartine, te pod ovim novim nazivom djeluje od početka 2020.godine. Show zbor u svojem radu obuhvaća glumu, ples, koreografiju, TV nastupe, pratnju estradnim pjevačima, sudjelovanje u mjuziklima i dr. Trenutno Show zbor MozarTeen broji 60 iznimno talentiranih dječaka i djevojaka koji nastupaju po projektima i potrebama ili zajedno ili kao "junior" odnosno "senior" sastav. Dirigentica zbora je Iva Majcenić, koreograf zbora Alen Sesartić, a vokalne suradnice Antea Poljak i Silvija Rađen. Probe Musical zbora održavaju se na adresi Gundulićeva 37.

 
DJEVOJAČKI ZBOR MOZARTINE
DJEVOJAČKI ZBOR MOZARTINE

Djevojački zbor "Mozartine" počeo je s djelovanjem 1999. godine kao dječji zbor višeg uzrasta, te danas, odrastanjem tadašnjih članica, prerasta u djevojački. Zbor broji 60-ak članica, djevojaka iz 20-ak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Zbor ima bogate sezone prepune koncerata i turneja te velikih suradnji, a sve u vlastitoj organizaciji. Tako je Zbor organizirao sva gostovanja koja se spominju u nastavku, te sve samostalne koncerte u Zagrebu i drugim gradovima Hrvatske te inozemstva. Mozartine svojim pjevačkim umijećem dokazuju da je upravo takav način muziciranja i "življenja glazbe"  jedan od temelja glazbenih dosega uopće.

Govoriti o radu Zbora znači govoriti o mnogim koncertima održanim u Hrvatskoj i inozemstvu -samostalnu izvedbu kompletnog Pergolesievog Stabat Matera, izvedba Mozartovog “Exultate jubilate”, koncert na Brodskom glazbenom ljetu sa koncertom “Izbor iz Mozartove glazbe”, 

suradnja sa Simfonijskim orkestrom HRT-a, Accoustic Projektom Zagrebačke filharmonije Big Bandom HRT-a i drugo. Osim mnogobrojnih koncerata u Zagrebu, Zbor je nastupao širom

Hrvatske te u inozemstvu (Austrija - Graz, Salzburg, Gradišće;Švicarska - Zurich, Italija - Ancona, Servigliano, Poljska - Torun, Krakow, Varšava, Slovenija - Ljubljana, Celje, Mađarska- Budimpešta, SAD – New York, Newark, New Jersey, Engleska – London, Belgija – Bruxelles (nastup u Europskom parlamentu u listopadu 2013.), Švedska – Stockholm, Vadstena i dr.). Zbor je nastupao uz mnoge renomirane hrvatske i svjetske glazbenike. To su: Dionne Warwick, Pastora Soler, Lidija Horvat-Dunjko, Martina Gojčeta-Silić, Mario Čopor, Mladen Tarbuk, Ivana i Marija Husar, Ivana Kindl, Damir Urban, Neno Belan i dr. Zbor se  uvijek rado odazvao na svim dobrotvornim i prigodnim priredbama, snimio brojne emisije za Hrvatski radio i televiziju te izdao pet CD-a: CD klasične glazbe i hrvatskog folklora "Mozartine", CD tradicionalnih hrvatskih Božićnih pjesama "Božićni koncert" , CD sa izborom Mozartove glazbe pod nazivom «Exultate jubilate» te CD pod nazivom “Mozaik“. U prošlim sezonama posebno se ističe hrvatska praizvedba Karla Jenkinsa – Adiemus, u izvedbi Djevojačkog zbora Mozartine i Simfonijskog orkestra HRT-a, sa solisticama Ivanom i Marijom Husar i Ivanom Kindl u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski, te je isti album izdan u Dallas Recordsu. Svojim djelovanjem te njegovanjem klasične, sakralne glazbe i hrvatskog folklora, Zbor želi pridonijeti razvoju kulturnog života Zagreba te afirmiranju i ugledu svoje domovine. Od osnutka Zbor je vodila Sonja Rem, a 2007. godine pruzima ga dotadašnja asistentica Zbora Iva Majcenić. Probe zbora održavaju se utorkom i četvrtkom od 20.00-21.30 sati, u Gundulićevoj 37, Zagreb.

 
ZBOR ex MOZARTINE
EX MOZARTINE

Ex Mozartine su bivše članice Djevojačkog zbora Mozartine koje su “prerasle” sadašnju postavu zbora. Danas su uspješne u svojim poslovima, a na ovaj način i dalje su povezane sa glazbom i zborskim pjevanjem.  Ovaj ženski vokalni ansambl pokrenut je 2009. godine, na desetu obljetnicu postojanja našeg studija. Ex Mozartine nastupale su, što samostalno, a što u suradnji sa renomiranim hrvatskim estradnim imenima, glazbenicima i ansamblima, nastojeći široj publici približiti zborsko pjevanje modernim obradama poznatih domaćih i stranih hitova, spajajući klasiku sa novim urbanim, modernim zvukom.  Poseban uspjeh Ex Mozartine postigle su u suradnji sa karizmatičnim domaćih pjevačem i autorom Damirom Urbanom, s kojim su snimile obradu njegove pjesme "Glas jeka", a koja je osvojila sve hrvatske radio postaje i popela se na prva mjesta njihovih top lista, na kojima je pjesma živjela više mjeseci. Ex Mozartine sastaju se periodično, prema potrebama posebnih projekata ili kod velikih koncerata i obljetnica našeg Pjevačkog studija.