Održan dvodnevni seminar prof. Homena za voditelje dječjih zborova!


Nakon što je u prošloj godini održao veliki broj seminara za djecu i mlade, te seminar za voditelje dječjih i mješovitih zborova, Glazbeni centar Papandopuline održao je još jedan Seminar za voditelje dječjih zborova u novom terminu, 26.-27.09.2020. u prostoru Pjevačkog studija Mozartine, Gundulićeva 37, pod vodstvom dirigenta i profesora na MA u Zagrebu, doc. art. Roberta Homena. Osim profesora Homena na seminaru je sudjelovao i dječji zbor Pjevačkog studija Mozartine kao zbor demonstrator uz koji je profesor Homen najbolje prikazao i podučio sudionike vokalnoj tehnici kod dječjih zborova. Dvodnevni seminar profesora Roberta Homena namijenjen je svim dirigentima i voditeljima zborova bez obzira na količinu prethodnog iskustva, također profesorima i učiteljima glazbene kulture, voditeljima zborova u školama. Otvoren je i za zainteresirane pjevače. Ideja seminara jest edukacija u području dirigiranja i vođenja zborova dječjeg tipa pri čemu će se obraditi neke od navedenih skladbi, te se posebno obratiti pažnja na postizanje kvalitetnog tona iz dijafragme kod mladih pjevača, bez obzira radi li se o školskom, crkvenom ili dječjem zboru kao ansamblu glazbenog amaterizma. Voditelji sudionici seminara stekli su vještine kako usmjeriti djecu pravilnoj vokalnoj tehnici, kako kvalitetno organizirati probu mladih pjevača, te kvalitetno interpretirati pojedinu skladbi. Na seminaru su se obrađivale sljedeće teme:

Kontakt i odnos s pjevačima,

Organizacija probe (upjevavanje- rad na tehnici pjevanja, Obrada skladbe - fraza po fraza, spajanje odrađenih dijelova);

Analiza i obrada jednoglasne/dvoglasne skladbe te pomoć kod odluka u interpretaciji i kako zamisli dirigenta prenijeti na pjevače; Praktičan rad s dječjim zborom uz važnost manualne tehnike dirigenta

Glazbeni centar Papandopuline brzo se prilagodio novonastaloj situaciji uzrokovanoj pandemijom COVID-19 te se seminar po prvi puta održao i ONLINE za sudionike koji su bili spriječeni doći, uz dvadesetak sudionika koji su fizički sudjelovali na predavanjima.

Pozivamo sve zainteresirane da se jave za više informacija Glazbenom centru Papandopuline koji je ujedno i organizator seminara na mail adresu: lorena.deidda@mozartine.hr ili info@mozartine.hr za NOVE TERMINE seminara. Vidimo se u Zagrebu!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI