Nizozemska koncertna avantura Djevojačkog zbora Mozartine!


Koncertni raspored je gusto popunjen za članove Pjevačkog studija Mozartine.

Nakon niza koncerata i seminara održanih diljem Hrvatske, Mozartine su spremne za koncerte u inozemstvu.

Prvi planirani koncerti u inozemstvu će se održati krajem ovog tjedna u Nizozemskoj. Djevojački zbor će u sklopu turneje prvo nastupiti u Amsterdamu u Crkvi Dobrog Pastira koji je zakazan za subotu 13. travnja, a dan nakon toga, 14. travnja u Rotterdamu u Katoličkoj katedralnoj crkvi Sv. Lovre i Elizabete.

Mozartine će na svojim koncertima biti predvođene dirigenticom i voditeljicom Ivom Majcenić, dok će Lorena Deidda biti klavirska pratnja.

Na ovim koncertima djevojke planiraju izvesti mješoviti program skladbi hrvatskih i stranih skladatelja koji su pripremale mjesecima. Prije svakog nastupa i turneje, djevojke kreću s ozbiljnim pripremama. Uvijek daju sve od sebe, a najveća nagrada im je zadovoljna publika.

Pjevački studio Mozartine je najveći zbor u Hrvatskoj koji ima 11 ansambala s preko tristotinjak članova. Koliko su članovi zborova aktivni potvrđuju i već sljedeći zakazani termini.

Nakon koncerata u Nizozemskoj, kreću pripreme za nastavak koncertne sezone. Prvi u nizu koncerata zakazani su za 9. lipnja kada će zborovi održati dva zagrebačka koncerta u Hrvatskom glazbenom zavodu.

Početak ljeta je rezerviran za istarsku turneju gdje su zakazani koncerti zborova u razdoblju od 15. – 19. lipnja.

Članovi i članice Pjevačkog studija Mozartine se marljivo pripremaju za Croatia International Choir Festival koji će se održati od 02. – 05. srpnja.

Svojim vokalnim umijećem publiku u Ninu će 15. srpnja zadiviti muški zbor – BoysVoice. Nakon ovih koncerata na red dolazi i Croatia International Jazz Fest od 18. – 25. srpnja.

Pjevački studio nije zaboravio ni one koji žele znati više. Kada ne budu nastupali, planiraju održati brojne seminare i edukacije diljem Lijepe naše.

Iako im je raspored ispunjen, uvijek imaju vremena za pripreme i probe za veliki koncert koji s nestrpljenjem iščekuju – slavljenički koncert u Lisinskom, 15. listopada gdje će proslaviti 20 godina dugu karijeru.

Dok čekamo veliki koncert, pratimo Pjevački studio Mozartine na svakom sljedećem nastupu, seminaru i veselimo se svakom njihovom uspješnom projektu.

Djevojkama sretno u Amsterdamu i želimo im još puno nastupa kao i predivnih uspomena s ove proljetne turneje!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI