Vikend seminar za voditelje dječjih zborova u Pjevačkom studiju Mozartine u Zagrebu!


Nakon što je u prošloj godini održao veliki broj seminara za djecu i mlade, te seminar za voditelje mješovitih zborova, Glazbeni centar Papandopuline nam ovoga puta predstavlja i poziva sve zainteresirane na seminar za voditelje dječjih zborova. Seminar će se održati u prostoru Pjevačkog studija Mozartine, Gundulićeva 37, u terminima:

subota 23.ožujka (15.00-18.00 sati), te nedjelja 24.ožujka (od 10:00-12:30 i 15:30-18.00 sati) uz predavača prof. Roberta Homena. Osim profesora Homena na seminaru će sudjelovati i dječji zborovi Pjevačkog studija Mozartine (Schubertine, Papandopuline i Chopinine) te će nam tako najbolje prikazati i podučiti sudionike vokalnoj tehnici kod dječjih zborova. Iako je u uvodu napomenuto kako je ovo seminar za voditelje dječjih zborova, dobrodošli su i voditelji svih drugih kategorija zborova (ženski, muški, mješoviti, VA, KUD i dr.). Dvodnevni seminar profesora Roberta Homena otvoren je za sve dirigente i voditelje zborova bez obzira na količinu prethodnog iskustva. Otvoren je i za zainteresirane pjevače. Ideja seminara jest edukacija u području dirigiranja i vođenja zborova dječjeg tipa pri čemu će se obraditi neke od navedenih skladbi, te se posebno obratiti pažnja na postizanje dijafragme i kvalitetnog tona kod mladih pjevača, bez obzira radi li se o školskom, crkvenom ili dječjem zboru kao ansamblu glazbenog amaterizma. Voditeljima će se pomoći u usmjeravanju djece, organizaciji probe mladih pjevača, te kvalitetnoj interpretaciji kod pojedinih skladbi. Na seminaru će se obrađivati sljedeće teme:

Kontakt i odnos s pjevačima,

Organizacija probe (upjevavanje- rad na tehnici pjevanja, Obrada skladbe - fraza po fraza, spajanje odrađenih dijelova);

Analiza i obrada jednoglasne/dvoglasne skladbe te pomoć kod odluka u interpretaciji i kako zamisli dirigenta prenijeti na pjevače; Praktičan rad s dječjim zborom uz važnost manualne tehnike dirigenta Pozivamo sve zainteresirane da se jave za više informacija Glazbenom centru Papandopuline koji je ujedno i organizator seminara na mail adresu: irena.curic@cicf.hr ili info@mozartine.hr najkasnije do 19.ožujka! Prijavite se i vidimo se na zanimljivom dvodnevnom seminaru u Zagrebu!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI