Mozartine predstavile dva nova hrvatska festivala na konferencijama u SAD-u


Pjevački studio Mozartine već dugo nije samo studio koji okuplja pjevačke zborove za djecu.

U zadnjih nekoliko godina ozbiljno su se posvetili radu u najrazličitijim granama glazbene umjetnosti i edukacije, pa tako od 2017. u svojoj ponudi imaju i satove klavira i solfeggia, kao i Musical zbor u kojem djeca osim pjevanja, uče i osnove glume i scenskog pokreta. Uz redovite satove za svoje članove, nude i glazbene seminare za pjevače, dirigente i instrumentaliste, a od prošle godine pokrenuli su i Međunarodni festival zborske glazbe u Zagrebu.

Croatia International Choir Festival 2018. je doživio svoje prvo izdanje, te su na njemu uz nekoliko zborova iz Hrvatske nastupila i dva gostujuća zbora iz susjedne Bosne i Hercegovine. No kako je ideja festivala oduvijek bila da osim regionalnih okupi i zborove iz cijelog svijeta, ove godine se može pohvaliti i gostima iz daleke Australije, Kanade i SAD-a.

Novo izdanje CICF-a (kako skraćeno zovemo Croatia International Choir Festival) održat će se od 2. do 5. srpnja u Zagrebu i već sada zvuči kao prava poslastica. Za sve zainteresirane zborove koji se žele pridružiti ovogodišnjem izdanju, još ima mjesta, te su prijave otvorene do 1. travnja.

I dok se ovogodišnje izdanje polako finalizira, Mozartine već vrijedno rade na pripremi sljedećeg izdanja festivala u 2020. godini, pa su tako potegle i do konferencije američkog udruženja zborskih dirigenata koja se održala od 27.2. do 2.3.2019. u Kansas Cityu. Tamo smo američku zborsku scenu upoznali s našim festivalom, ali i našim radom općenito, a uz to smo usvojili i mnoga nova znanja koja jedva čekamo podijeliti s našim polaznicima studija.

Inače, Mozartinama međunarodne konferencije nisu strane, te su ove godine već sudjelovale na međunarodnoj konferenciji Jazz Education Networka u Renu u Nevadi gdje su u suradnji s udrugom Culture Path iz Kanade predstavile novi projekt Croatia International Jazz Festivala koji će se ove godine premijerno održati na našoj obali od 18. do 25. srpnja i ugostiti vrhunske međunarodne glazbenike i sastave.

„Povezivanje i suradnja s organizacijama i zborovima širom svijeta jedan je od glavnih ciljeva rada Pjevačkog studija Mozartine i zato se veselimo predstaviti nove projekte hrvatskoj javnosti koja nas je od samih početaka uvijek radosno prihvaćala.“ komentirala je Iva Majcenić, dirigentica Djevojačkog zbora Mozartine.

I zato ostaje još samo pozvati vas sve na ovogodišnje izdanje Croatia International Choir Festivala koji će se održati u Zagrebu od 2. do 5. srpnja, te prvo izdanje Croatia International Jazz Festivala koje će se održati na dalmatinskoj obali od 18. do 25. srpnja.

Također, sve glazbenike upućujemo da redovno počnu pratiti web stranicu www.mozartine.hr kako je ova glazbena udruga postala i organizatorom sve većeg broja seminara iz područja glazbe, te još uvijek traju prijave za Seminar za voditelje dječjih zborova koji će se u Zagrebu održati pod vodstvom prof. Roberta Homena u terminu 23.-24.ožujak 2019.

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI
INOZEMNE TURNEJE

NIZOZEMSKA

11.-15.4.2019.

Crkva Dobrog Pastira, Amsterdam

Katedrala sv. Lovre i sv. Elizabete, Rotterdam

OSLO, NORVEŠKA

22.-27.05.2018.

Koncertna dvorana Oslo Konserthus

Hrvatska katolička misija

Crkva sv. Josipa

KONTAKT

10000 Zagreb, Bukovac gornji 21c

Mob: +385998022750
Fax: +38512341729

SAD

04.-17.2.2016.

Chicago – Crkva sv. Jeronima 

Naperville; Grand Haven; Chelsea; Detroit, Boston;

New York – Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda, Carnegie Hall

STOCKHOLM, ŠVEDSKA

22.-26.5.2014.  

Katedrala sv. Brigitte, Vadstena

Sportska dvorana Ishallen, Ekilstuna

Crkva Kat. Domkyrkan -Medborgaplatsen, Stockholm

LONDON, ENGLESKA

18.-22.04.2013.

Festival “Welcome Croatia”, crkva sv. Vinka Paulskog

Crkva Presvetog Srca

PARIS, FRANCUSKA

  • w-facebook
  • YouTube Clean

21.-25.5.2015.  

Hrvatsko veleposlanstvo

Crkva sv. Ćirila i Metoda

Hrvatska katolička misija

BRUXELLS, BELGIJA

30.09.-02.10.2013.

Crkva Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand 

Europski parlament

NEW YORK, SAD

15.-30.09.2011.

“92nd Y Festival”, New York

Community United Methodist Church, New Jersey 

Gallery MC NYC, New York