Seminar za voditelje mješovitih zborova u Pjevačkom studiju Mozartine!


Nakon što su u prošloj godini održali veliki broj seminara za djecu i mlade, Glazbeni centar Papandopuline nam ovoga puta predstavlja i poziva sve zainteresirane na seminar za voditelje mješovitih zborova. Seminar će se održati u prostoru Pjevačkog studija Mozartine, Gundulićeva 37 u terminima - 16. veljače (10:00-12:30 i 15.30-18.00) sati te 17. veljače (od 10:00 do 13:00 sati) uz predavača prof. Roberta Homena. Osim profesora Homena na seminaru će sudjelovati i zbor demonstrator Mješoviti pjevački zbor Židovske općine Zagreb "LIRA” na kojem će prof. Homen prezentirati rad kroz slijedeće skladbe - I. Zajc : Ave Maria, G. De Marzi : Signore delle cime i E. Cossetto: Hava nagila (trad. obr.) te će nam tako najbolje prikazati i podučiti sudionike na vokalnoj tehnici kod zborova.

Iako je u uvodu napomenuto kako je ovo seminar za voditelje mješovitih zborova, dobrodošli su i voditelji svih drugih kategorija zborova (ženski, muški, dječji, VA, KUD i dr.). Dvodnevni seminar profesora Roberta Homena otvoren je za sve dirigente i voditelje zborova bez obzira na količinu prethodnog iskustva. Otvoren je i za zainteresirane pjevače. Ideja seminara jest edukacija u području dirigiranja i vođenja zborova mješovitog tipa pri čemu će se obraditi neke od navedenih skladbi.

Na seminaru će se obrađivati sljedeće teme: značaj manualne dirigentske tehnike u pripremi i izvedbi skladbi te vokalna tehnika kod zborova. Pozivamo sve zainteresirane da se jave za više informacija Glazbenom centru Papandopuline koji je ujedno organizator seminara na mail adresu:

irena.curic@cicf.hr najkasnije do 13. veljače.

Prijavite se i vidimo se na zanimljivom dvodnevnom seminaru!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI