Vidimo se u Sisku na koncertu Djevojačkog zbora Mozartine!


Nakon prekrasnih koncerata u župi Navještenja BDM u Vrgorcu i međugorskoj crkvi sv. Jakova Djevojački zbor Mozartine će održati koncert u subotu 10.11. u Sisku u crkvi sv. Kvirina gdje će pratiti misu u 18 sati te će nakon mise održati koncert. Organizator ovog koncerta je Djevojački zbor Mozartine u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom.

Za vrijeme mise zbor će pjevati Brittenovu misu u D-duru te djela sakralne glazbe klasičnih autora, a nakon mise izvest će vam repertoar klasične i sakralne glazbe hrvatskih i stranih kompozitora kao Mozart, Strauss, Britten i dr. Uz glasovir će biti Lorena Deidda, a dirigentica zbora je voditeljica Pjevačkog studija Mozartine, Iva Majcenić.

Djevojački zbor "Mozartine" počeo je s djelovanjem 1999. godine. Zbor broji 50-ak članica, djevojaka iz 20-ak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Govoriti o radu Zbora znači govoriti o mnogim koncertima održanim u Hrvatskoj i inozemstvu poput Londona, Budimpešte, Varšave, Stockholma, Bruxellesa, Beča, Chicaga, Detroita, Bostona, New Yorka i mnogih drugih. Mogu se pohvaliti izvedbama s mnogim renomiranim hrvatskim i svjetskim glazbenicima poput Dionne Warwick, Pastora Solera, Lidije Horvat-Dunjko, Martine Gojčete-Silić i dr.

Ne propustite priliku osjetiti jedinstveni doživljaj koji će nam prirediti djevojački zbor Mozartine i pridružite nam se ove subote u Sisku!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI