Ne propustite koncert Mozartina u Đakovačkoj katedrali!


Nedjelja je dan za odmor i opuštanje pa će tako koncert Mozartina biti odlična prilika za nešto drugačiju, ali jako zanimljivu nedjelju.

Nakon prekrasnih koncerata u župi Navještenja BDM u Vrgorcu, međugorskoj crkvi sv. Jakova, te sisačkoj crkvi sv. Kvirina djevojke će održati koncert u nedjelju, 11.11. u Đakovačkoj katedrali sv. Petra u 18 sati.

Zbor će pjevati Brittenovu misu u D-duru te djela sakralne glazbe klasičnih autora. Koncert je nastao u organizaciji Djevojačkog zbora Mozartine u suradnji s Gradom Đakovom.

Dirigentica zbora je voditeljica Pjevačkog studija Mozartine, Iva Majcenić, dok će na glasoviru biti Lorena Deidda.

Djevojački zbor "Mozartine" počeo je s djelovanjem 1999. godine. Zbor broji 50-ak članica, djevojaka iz 20-ak zagrebačkih osnovnih i srednjih škola te fakulteta. Govoriti o radu Zbora znači govoriti o mnogim koncertima održanim u Hrvatskoj i inozemstvu poput Londona, Budimpešte, Varšave, Stockholma, Bruxellesa, Beča, Chicaga, Detroita, Bostona, New Yorka i mnogih drugih.

Mogu se pohvaliti izvedbama s mnogim renomiranim hrvatskim i svjetskim glazbenicima poput Dionne Warwick, Pastora Solera, Lidije Horvat-Dunjko, Martine Gojčete-Silić i dr.

Pjevački studio Mozartine broji ukupno 11 pjevačkih ansambala za djecu i mlade, a u pauzi od snimanja novih pjesama vrijedno rade i pripremaju puno projekata i koncertnih gostovanja.

Dođite i uživajte u nedjeljnom popodnevu s Mozartinama u Đakovačkoj katedrali!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI