Ususret 20. obljetnici djelovanja (1999. – 2019.) izložba o Mozartinama


Iz Pjevačkog studija Mozartine stižu lijepe vijesti za sve ljubitelje njihovog rada i sve buduće poklonike.

U mjesecu hrvatske knjige od 15. 10. – 15. 11. u knjižnici Marina Držića u Zagrebu postavljena je izložba pod nazivom: Pjevački studio Mozartine – ususret 20. obljetnici djelovanja (1999. – 2019.) na kojoj možete vidjeti gotovo dvadeset godina dugu karijeru Pjevačkog studija koji je iza sebe ostavio neizbrisivi trag na glazbenoj sceni.

Surađivali su s mnogim glazbenicima, ugostili brojne izvođače i obišli mnoge svjetski poznate glazbene oaze kao što je Carnegie Hall u New Yorku, Europski parlament u Bruxellesu i dr.

Povodom otvaranja izložbe o djelovanju i povijesti Pjevačkog studija više nam je rekla glavna voditeljica Iva Majcenić: “Posebno nam je zadovoljstvo bilo skupljati materijale, slike, note, programske knjižice, albume, plakate i slično koji su se nakupljali tijekom ovih dvadesetak godina te u organizaciji i na inicijativu gđe. Ivane Freškura iz Knjižnice Marina Držića napraviti izložbu. Izložba je to o radu i širenju Pjevačkog studija Mozartine koji je od dvadesetak djevojčica davne 1999.godine okupljene u Dječji zbor Mozartine prerastao u najveći pjevački studio u Hrvatskoj, brojeći čak tristotinjak članova u jedanaest ansambala od kojih su sedam dječji zborovi za djevojčice, zbor dječaka, dječji musical zbor, djevojački zbor te ansambl Ex Mozartine. Danas se Mozartine osim radom sa zborovima mogu pohvaliti organizacijom i održavanjem brojnih seminara za pjevače i glazbenike, organizacijom Croatian International Choir Festivala, programima tečaja solfeggia i klavira, i slično!”

Glavna tema ovogodišnjeg mjeseca hrvatske knjige jest kulturna baština pod nazivom Baš baština. Izložba se može pogledati u Knjižnici Marina Držića, Ul. grada Vukovara 222 u Zagrebu svaki dan od 8 do 20 sati.

Posjetite izložbu i pogledajte zašto je pjevački studio Mozartine već dvadeset godina najveći i najuspješnijih u Hrvatskoj!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI