Mozartine i u Zadru - dođi, poslušaj, oduševi se!


Fanstastičan niz koncerata glazbenog studija Mozartine završit će svoju seriju ljetnih nastupa u Zadru.

Koncert će se održati u utorak 19.06. u crkvi sv. Ivana Krstitelja s početkom u 19:30h. Nastupit će dječji zborovi Papandopuline, Scarlattine, Chopinine i Raveline pod vodstvom dirigentice Kristine Horvat i Lorene Deidda, a za glazbenu podlogu pobrinut će se zadarski pijanist Jurica Šoša.

Zbor Scarlattine čine djevojčice od 6 do 12 godina. Dječji je zbor od osnutka vodila Iva Majcenić, a 2007. godine ga preuzima osnivačica našeg Pjevačkog studija, Sonja Rem. Zbor izvodi klasičnu glazbu, a česti su gost na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, kao i na televiziji i radiju. Zbor je također nastupao uz renomirane hrvatske orkestre, osvojio brojne nagradne na državnim natjecanjima, te osim u Zagrebu održao veliki broj koncerata u drugim gradovima Hrvatske.

U rujnu 2015.godine zbor preuzima Lorena Deidda. Osim što je dirigentica zbora Scarlattine, Lorena Deidda je dirigentica i Papandopulina koje su ime su dobile po velikom hrvatskom kompozitoru – Borisu Papandopulu, a zbor čine djevojčice od 6 do 12 godina.

I njihov repertoar se sastoji od djela klasične glazbe, a kroz godine djelovanja nanizale su veliki broj uspjeha nastupajući na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima. Mlade zborašice njeguju klasičnu glazbu, a kroz godine djelovanja nanizale su veliki broj uspjeha nastupajući na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, ali i održavajući samostalne koncerte u Zagrebu i ostalim gradovima, a nastupale su u Austriji i Njemačkoj, te su u više navrata snimale i za radijske i TV emisije.

Dječji zbor Chopinine kao šesti podmladak Djevojačkog zbora Mozartine koji je osnovan 2015. godine također bilježi brojne nastupe i velike uspjehe, a posljednji i najmlađi dječji zbor po osnutku je dječji zbor Raveline kao sedmi podmladak Djevojačkog zbora Mozartine.

Osnovan je u veljači 2018. godine. Raveline kao i Chopinine od osnutka vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Kristina Horvat. Zborovi okupljaju djevojčice od 6-12 godina.

Tijekom djelovanja postigli su zapažene nastupe kako u Hrvatskim gradovima, tako i u inozemstvu. U utorak, 19. lipnja će izvesti skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene njihovom uzrastu, a sve to uz klavirsku pratnju pijaniste Jurice Šoše.

Ovo je posljednji koncert prije početka ljeta za glazbeni studio Mozartine, stoga dođite i poslušajte raspjevane slavuje kako šire pozitivnu energiju. Koncert je besplatan i svi ste dobrodošli!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI