Mozartine i u Zadru - dođi, poslušaj, oduševi se!


Fanstastičan niz koncerata glazbenog studija Mozartine završit će svoju seriju ljetnih nastupa u Zadru.

Koncert će se održati u utorak 19.06. u crkvi sv. Ivana Krstitelja s početkom u 19:30h. Nastupit će dječji zborovi Papandopuline, Scarlattine, Chopinine i Raveline pod vodstvom dirigentice Kristine Horvat i Lorene Deidda, a za glazbenu podlogu pobrinut će se zadarski pijanist Jurica Šoša.

Zbor Scarlattine čine djevojčice od 6 do 12 godina. Dječji je zbor od osnutka vodila Iva Majcenić, a 2007. godine ga preuzima osnivačica našeg Pjevačkog studija, Sonja Rem. Zbor izvodi klasičnu glazbu, a česti su gost na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, kao i na televiziji i radiju. Zbor je također nastupao uz renomirane hrvatske orkestre, osvojio brojne nagradne na državnim natjecanjima, te osim u Zagrebu održao veliki broj koncerata u drugim gradovima Hrvatske.

U rujnu 2015.godine zbor preuzima Lorena Deidda. Osim što je dirigentica zbora Scarlattine, Lorena Deidda je dirigentica i Papandopulina koje su ime su dobile po velikom hrvatskom kompozitoru – Borisu Papandopulu, a zbor čine djevojčice od 6 do 12 godina.

I njihov repertoar se sastoji od djela klasične glazbe, a kroz godine djelovanja nanizale su veliki broj uspjeha nastupajući na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima. Mlade zborašice njeguju klasičnu glazbu, a kroz godine djelovanja nanizale su veliki broj uspjeha nastupajući na brojnim humanitarnim i prigodnim događanjima, ali i održavajući samostalne koncerte u Zagrebu i ostalim gradovima, a nastupale su u Austriji i Njemačkoj, te su u više navrata snimale i za radijske i TV emisije.

Dječji zbor Chopinine kao šesti podmladak Djevojačkog zbora Mozartine koji je osnovan 2015. godine također bilježi brojne nastupe i velike uspjehe, a posljednji i najmlađi dječji zbor po osnutku je dječji zbor Raveline kao sedmi podmladak Djevojačkog zbora Mozartine.

Osnovan je u veljači 2018. godine. Raveline kao i Chopinine od osnutka vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Kristina Horvat. Zborovi okupljaju djevojčice od 6-12 godina.

Tijekom djelovanja postigli su zapažene nastupe kako u Hrvatskim gradovima, tako i u inozemstvu. U utorak, 19. lipnja će izvesti skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene njihovom uzrastu, a sve to uz klavirsku pratnju pijaniste Jurice Šoše.

Ovo je posljednji koncert prije početka ljeta za glazbeni studio Mozartine, stoga dođite i poslušajte raspjevane slavuje kako šire pozitivnu energiju. Koncert je besplatan i svi ste dobrodošli!

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI
INOZEMNE TURNEJE

NIZOZEMSKA

11.-15.4.2019.

Crkva Dobrog Pastira, Amsterdam

Katedrala sv. Lovre i sv. Elizabete, Rotterdam

OSLO, NORVEŠKA

22.-27.05.2018.

Koncertna dvorana Oslo Konserthus

Hrvatska katolička misija

Crkva sv. Josipa

KONTAKT

10000 Zagreb, Bukovac gornji 21c

Mob: +385998022750
Fax: +38512341729

SAD

04.-17.2.2016.

Chicago – Crkva sv. Jeronima 

Naperville; Grand Haven; Chelsea; Detroit, Boston;

New York – Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda, Carnegie Hall

STOCKHOLM, ŠVEDSKA

22.-26.5.2014.  

Katedrala sv. Brigitte, Vadstena

Sportska dvorana Ishallen, Ekilstuna

Crkva Kat. Domkyrkan -Medborgaplatsen, Stockholm

LONDON, ENGLESKA

18.-22.04.2013.

Festival “Welcome Croatia”, crkva sv. Vinka Paulskog

Crkva Presvetog Srca

PARIS, FRANCUSKA

  • w-facebook
  • YouTube Clean

21.-25.5.2015.  

Hrvatsko veleposlanstvo

Crkva sv. Ćirila i Metoda

Hrvatska katolička misija

BRUXELLS, BELGIJA

30.09.-02.10.2013.

Crkva Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand 

Europski parlament

NEW YORK, SAD

15.-30.09.2011.

“92nd Y Festival”, New York

Community United Methodist Church, New Jersey 

Gallery MC NYC, New York