Croatia International Choir Festival


Prvo izdanje Međunarodnog Festivala Zborova održat će se od 30.06.-03.07.2018. godine u Zagrebu. Na Festivalu će sudjelovati zborovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore. Organizator Festivala je udruga Djevojački zbor Mozartine.

Zborovi dolaze u Zagreb 30.06.2018. U nedjelju 01.07. održat će se pojedinačni koncerti zborova u zagrebačkim crkvama gdje će zborovi izvoditi svoj program. U ponedjeljak, 01.07. će se u jutarnjim satima odžati probe zborova u HGZ-u za revijalni večernji koncert koji će biti u 20:00 sati. U popodnevnim satima istog dana održat će se seminar za sudionike Festivala koji će držati profesori s Muzičke akademije u Zagrebu. Utorak, 03.07. rezerviran je za razgledavanje grada Zagreba, kada će sudionici Festivala imati prilike upoznati grad i njegovu povijest i kulturu.

Croatia International Choir Festival je manifestacija koja ove godine doživljava svoje prvo izdanje, a planira se da postane godišnja manifestacija. Koncert i nastupi zborova koji će biti održani za vrijeme trajanja Festivala bit će otvoreni za publiku i time će obogatiti kulturnu i glazbenu ponudu grada Zagreba, a samim time utječe se na umjetničko i kulturno okruženje kroz koncerte i seminare sudionici imaju priliku upoznati druge kulture i običaje, ali i naučiti nove tehnike u pjevanju i vođenju zborova. Projekt Međunarodnog Festivala zborova, afirmirajući trenutne trendove u zemlji u okviru zborskog pjevanja, inovativnim pristupom objedinjuje mnogo elemenata u originalan koncept - za vrijeme Festivala održat će se brojni koncerti koji će imati slobodan ulaz za građane i posjetitelje što će također obogatiti kulturnu ponudu grada, sudjelovanjem inozemnih zborova koji će doći u pratnji obitelji povećat će se broj noćenja, a samo održavanje Festivala je odlična promocija Hrvatske kao destinacije, te će sudionici za vrijeme trajanja manifestacije sudjelovati na brojnim radionicama i seminarima na kojima će upoznati običaje i kulturu grada, isprobati tradicionalna jela i tradicije, te će to iskustvo ponijeti sa sobom u svoje domovine te prenositi sunarodnjacima. Kroz istraživački pristup razvijanjem novih metoda i koncepata rada osmišljen je projekt međunarodnog festivala zborova koji ostvaruje ciljeve:

 • organizacija korisnih aktivnosti za pjevače,

 • suradnja s ostalim državama, izmjene iskustava,

 • upoznavanje drugih kultura na zajedničkim radionicama, seminarima i koncertima,

 • povećanje kulturnih i glazbenih događanja grada Zagreba,

 • promocija i popularizacija hrvatskog zborskog pjevanja u zemlji i svijetu,

 • medijska propaganda i predstavljanje Hrvatske kao destinacije Festivala drugim zemljama svijeta,

 • nastavak međunarodne suradnje sa sudionicima Festivala nakon završetka održavanja manifestacije,

 • promocija hrvatskih kompozitora i glazbe u inozemstvu,

 • očuvanje i promicanje tradicijskih vrednota nacionalne kulture te poticanje amaterskog glazbenog stvaralaštva različitih izvodilačkih profila.

Udruga Djevojački zbor Mozartine radi na organizaciji velikog broja dodatnih aktivnosti za djecu i mlade grada Zagreba, te kulturne udruge i pjevačke ansamble, te ih usmjerava prema prihvatljivim sadržajima koji im mogu otvoriti prilike za kreativno izražavanje čime kritički preispituje okruženje u kojem se nalaze, odnosno pomanjkanje kvalitetne glazbeno-kulturne ponude.

Projekt ovog Festivala zasigurno je manifestacija koja je na kulturnoj razini potrebna Gradu Zagrebu, u smislu promicanja Grada kao grada glazbe i kulture.

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI
INOZEMNE TURNEJE

NIZOZEMSKA

11.-15.4.2019.

Crkva Dobrog Pastira, Amsterdam

Katedrala sv. Lovre i sv. Elizabete, Rotterdam

OSLO, NORVEŠKA

22.-27.05.2018.

Koncertna dvorana Oslo Konserthus

Hrvatska katolička misija

Crkva sv. Josipa

KONTAKT

10000 Zagreb, Bukovac gornji 21c

Mob: +385998022750
Fax: +38512341729

SAD

04.-17.2.2016.

Chicago – Crkva sv. Jeronima 

Naperville; Grand Haven; Chelsea; Detroit, Boston;

New York – Hrvatska župa sv. Ćirila i Metoda, Carnegie Hall

STOCKHOLM, ŠVEDSKA

22.-26.5.2014.  

Katedrala sv. Brigitte, Vadstena

Sportska dvorana Ishallen, Ekilstuna

Crkva Kat. Domkyrkan -Medborgaplatsen, Stockholm

LONDON, ENGLESKA

18.-22.04.2013.

Festival “Welcome Croatia”, crkva sv. Vinka Paulskog

Crkva Presvetog Srca

PARIS, FRANCUSKA

 • w-facebook
 • YouTube Clean

21.-25.5.2015.  

Hrvatsko veleposlanstvo

Crkva sv. Ćirila i Metoda

Hrvatska katolička misija

BRUXELLS, BELGIJA

30.09.-02.10.2013.

Crkva Onze-Lieve-Vrouw van Goede Bijstand 

Europski parlament

NEW YORK, SAD

15.-30.09.2011.

“92nd Y Festival”, New York

Community United Methodist Church, New Jersey 

Gallery MC NYC, New York