Koncerti dječjih zborova studija Mozartine ovoga vikenda u Pokupskom


Ne propustite koncerte dječjih zborova studija Mozartine ovoga vikenda, 15.travnja u crkvi Uznesenja BDM u Pokupskom!

Nedjelja je odličan dan za opuštanje, ali i za susret s dječjim zborovima Bachovine, Chopinine i Raveline koji djeluju unutar Pjevačkog studija Mozartine iz Zagreba.

Veseli koncerti namijenjeni i malima i velikima održat će se 15. travnja u 12h u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Pokupskom na kojemu će nastupiti čak tri zbora, a izvodit će skladbe koje su marljivo pripremali mjesecima.

Najstariji zbor od njih ukupno tri je dječji zbor Bachovine koji je osnovan u studenom 2013. godine, kao četvrti pomladak Djevojačkog zbora Mozartine. Od prosinca 2016.godine Bachovine vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Irena Curić.

Odmah ga slijedi dječji zbor Chopinine kao šesti podmladak Djevojačkog zbora Mozartine koji je osnovan 2015. godine.

Posljednji i najmlađi dječji zbor po osnutku je dječji zbor Raveline kao sedmi podmladak Djevojačkog zbora Mozartine, a osnovan je u veljači 2018. godine.

Raveline kao i Chopinine od osnutka vodi nekadašnja solistica Djevojačkog zbora Mozartine, Kristina Horvat. Zborovi okupljaju djevojčice od 6-12 godina, a djeluju na različitim dijelovima grada Zagreba. Tijekom djelovanja postigli su zapažene nastupe kako u Hrvatskim gradovima, tako i u inozemstvu.

Ove nedjelje će nam izvesti skladbe klasične glazbe poznatih hrvatskih i inozemnih skladatelja koje su primjerene njihovom uzrastu, a sve uz klavirsku pratnju pijaniste Ivana Pernickog.

S istim programom zborovi će se uskoro predstaviti i koncertima u Zagrebu i Splitu.

Koncert se održava u organizaciji Dječjeg zbora Mozartine, a uz financiju potporu Zagrebačke županije.

ISTAKNUTI POSTOVI
AKTUALNI POSTOVI